Een Vision board

 

Wat is een vision board?

 

Een Vision Board ook wel visie bord, focus bord, schatkaart of storyboard genoemd, is een collage van afbeeldingen, teksten en eventuele andere persoonlijke items die jouw gewenste werkelijkheid uitbeelden Het is jouw visie,  jouw droom, jouw wens en doel die behaald dient te worden. Het Vision board is een hulpmiddel, een soort gereedschap om focus te houden om jouw doelen te behalen. Jouw dromen en wensen werkelijkheid te laten te worden. Als jij je omringd met foto's/afbeeldingen en teksten van wie jij worden wilt , wat jij hebben wilt of wat jij  wilt gaan doen , dan kan jou leven veranderen. 

 

Hoe maak je een vision board?

 

Het vision board maak je door beelden en teksten te verzamelen die aansluiten bij jouw doelen, dromen en wensen.  Deze beelden en teksten kun je halen uit diverse magazine's. Ook kan je beelden en teksten van internet halen( Bijvoorbeeld van "Pinterest".  Intuitief zoek je de beelden en teksten uit. Dat is echt zo bijzonder. Nadat er een stapeltje is ontstaan, ga je filteren. Welke teksten en beelden spreken jou het meeste aan, die ga je dan gebruiken op jouw vision board. De beelden en teksten kan je op een blad plakken (eventueel gekleurd) en deze dan inlijsten of op een canvas. 

 

En dan?

 

Het is de bedoeling dat jouw Vision board een plek krijgt bij jou thuis of op jouw werkplek, daar waar je het elke dag ziet. Bekijk het vision board elke dag zeker 5 minuten. Laat de beelden en teksten die jij zelf hebt uitgezocht tot jouw verbeelding spreken. Het helpt jou focus te houden en je zal dingen, mensen en gebeurtenissen die te maken hebben met jouw doelen, dromen en wensen gaan opmerken. Je gaat je onderbewust zijn activeren. Het was er allemaal al, maar nu gaat het jou opvallen. Het is aan jou om hiermee iets te doen. Ook helpt het als je praat over je doelen, dromen en wensen, je weet maar nooit of er iemand is die  jou verder kan helpen datgene te bereiken wat jij wilt hebben, worden of wilt gaan doen. 

 

Graag geef ik een voorbeeld; als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een bepaalt type auto in de kleur rood, dan ligt daar jouw focus, toch?! Vaak is het dan zo dat dit type auto opeens overal lijkt te rijden waar jij bent. Dat is niet zo, maar het valt jou nu meer op! 

 

Zoals het voorbeeld hierboven zo werkt het ook met het vision board. Er zullen dingen op gaan vallen waar jij iets mee kunt, pak dan jou kans.

 

Wie heeft er baat bij een vision board?

 

Iedereen die een droom, wens of doel heeft en moeite heeft daar zijn of haar aandacht op te focussen.

Enkele voorbeelden;

* Je wilt aan je relatie werken met je partner, vader, moeder, zoon, dochter, vriend, vriendin, collega's, etc

* je wilt een andere baan,

* je hebt een burn out gehad en wilt je leven weer op de rit krijgen,

* je wilt gaan verhuizen naar een andere plek,

* je wilt gaan werken aan je gezondheid...

Kortom je wilt iets veranderen in jou leven, iets waar je blij van  zal worden en wat jou een fantastisch, misschien wel magisch gevoel zal gaan geven.